دستگاه جوش اینورتر چیست؟
تفاوت بین انواع دیگر دستگاه های جوش چیست؟ منابع جوش از ژنراتور گرفته تا رگلاتور ترانسفورماتور هر کدام مزایا و معایب خود را دارند، با این حال همچنان در صنعت جوشکاری کاربرد فراوانی دارد، اما اکنون فناوری جدیدی به نام دستگاه جوش معکوس پدید آمده است که عصر جدیدی در صنعت جوشکاری است. .
مدتی است که این فناوری نوظهور جای خود را در کشورهای صنعتی باز کرده است و اخیراً تولید و استفاده از دستگاه های جوش معکوس در کشور ما بسیار رواج پیدا کرده است و تولیدکنندگان داخلی نیز به دلیل تامین کنندگان خوبی از ظرفیت تولید برخوردار هستند. کشور عزیز ما دارای رشته های ثابت سیم جوش، لوله جوش، کانکتور جوش، سیم برق و برد الکترونیک می باشد. با توجه به مزایای فراوان این فناوری، می توان انتظار داشت که در آینده نزدیک سهم بیشتری از بازار را در بخش تجهیزات جوش به خود اختصاص دهد.
دستگاه جوش اینورتر چیست؟
جوشکار معکوس چیست؟ یک نوع دستگاه جوش با تکنولوژی مدرن و پیشرفته است و منبع تغذیه قادر به تامین توان بالایی برای جوشکاری می باشد.سیم برق ورودی دستگاه جوش معکوس از نوع تک ولتی دو سیمه 220 ولت AC شهری است که توسط یک سری کلید به جریان متناوب DC تبدیل می شود. جریان و ولتاژ خروجی دستگاه جوش معکوس قابل تنظیم است و در حین جوشکاری توسط مخزن خروجی دستگاه جوش کنترل می شود. دستگاه جوش اینورتر با استفاده از آخرین تکنولوژی روز دنیا نسبت به دستگاه جوش ترانسفورماتور بسیار فشرده و سبک است و همچنین مصرف برق کمتری دارد.
انواع دستگاه جوش اینورتر
دستگاه جوش برقی
دستگاه جوش CO2
دستگاه جوش CO2 دو لوله
دستگاه جوش آرگون
دستگاه جوش آرگون AC/DC
دستگاه جوش آرگون تحت فشار
تفاوت بین دستگاه جوش اینورتر و جوشکار چیست؟
اینورتر همانطور که گفته شد یک ابزار جوشکاری نسل جدید است. در واقع عناصر الکترونیکی هستند که جریان متناوب برق شهری را با فرکانس بالا به جریان مستقیم تبدیل می کنند. همچنین فرکانس و ولتاژ را می توان با استفاده از تقویت کننده تا سطح مورد نظر تنظیم کرد. این ابزار هم تک فاز و هم سه فاز است. همچنین این دستگاه در موقعیت های کوچک و سبک مانند کارگاه های جوشکاری به ویژه در زمینه نصب بیشترین تاثیر را دارد.اما یکسو کننده هایی مانند ترانسفورماتورها برای کارهای سنگین تر استفاده می شوند و جابجایی آنها راحت تر است. در یک دستگاه جوش بزرگ، رگولاتور از دو بخش استفاده می کند: یک اینورتر و یک ترانسفورماتور. همچنین میزان جریان کشیده شده به صورت معکوس 18 تا 22 آمپر می باشد. با این تفاوت که رکتیفایرها گاهی از 25 آمپر فراتر می روند و باعث نوسانات جریان می شوند
عملکرد دستگاه جوش اینورتر
برق شهری سه فاز یا تک فاز ابتدا با فرکانس 50 60 60 هرتز وارد شبکه برق می شود و سپس با فرکانس کیلوهرتز به برق تبدیل می شود. در این مرحله قسمت اینورتر دستگاه وارد شده، جریان به موج فرکانس تبدیل می شود و در نهایت پس از عبور از مبدل هسته فریت، جریان تولید می شود. برای جوشکاری از جریان مستقیم استفاده می شود.
فناوری IGBT چیست؟
IGBT به ترانسفورماتور دوقطبی دروازه ای عایق اطلاق می شود که وظیفه آن افزایش فرکانس است که توجه سازندگان دستگاه های جوش معکوس را به خود جلب کرده است.استفاده از این فناوری باعث کاهش اندازه، وزن و مصرف انرژی شده است (کاهش تلفات انرژی تا 95 درصد و بار 40-50 درصد).
مزایا و معایب دستگاه جوش اینورتر با نمای عمقی
مزیت اصلی جوشکار معکوس وزن کم و سبک آن است که آن را به ابزاری قابل حمل تبدیل می کند که می توان آن را مانند یک کیسه حمل کرد. اینورترهای جوشکاری از اینورترهای کوچک تری نسبت به دستگاه های جوشکاری قدیمی استفاده می کنند که باعث می شود سبک تر، فشرده تر و در نهایت قابل حمل تر شوند. این تفاوت امکان استفاده از جعبه معکوس را در فضاهای تنگ که اغلب دستگاه های جوشکاری باریک از کار می افتند، ممکن می سازد.
علاوه بر این، دستگاههای جوش به نیروی کمتری نیاز دارند و میتوان از آنها با برق خانگی استفاده کرد. اگر تقاضا برای جریان الکتریکی کم باشد، می توان اینورتر جوشکاری را به یک منبع برق معمولی متصل کرد و کار شروع می شود. این مدل ها برخلاف دستگاه های جوش سنتی نیازی به برق سه فاز و صنعتی ندارند.
مصرف انرژی کمتر به معنای صرفه جویی در هزینه های برق است. علاوه بر این در مقایسه با دستگاه های جوش سنتی، اینورترهای جوشکاری در برابر نوسانات جریان مقاومت بیشتری دارند و البته باعث می شود که عملیات جوشکاری سریعتر و بهتر انجام شود.از آنجایی که مشعل جوشکاری جریان خروجی ثابتی دارد، امکان تنظیم جریان را به کاربر می دهد و کاربر می تواند جریان خروجی را با توجه به جریان کار و نوع جوش تنظیم کند. به عنوان مثال، گاهی اوقات تنظیم دوم در تجهیزات جوش MIG قدرت کافی را تامین نمی کند و تنظیم سوم بیش از حد است. در چنین مکان هایی ارزش جعبه جوش تعیین می شود.
البته، مشعل جوشکاری ابزار جوشکاری کامل نیست، بهترین انتخاب برای انواع عملیات جوشکاری است. در واقع دستگاه های جوشکاری به لطف تجهیزات الکترونیکی پیشرفته می توانند با ولتاژهای پایین کار کنند. این نیاز تا حدودی ضعیف تر از ترانسفورماتور جوشکاری است که در نتیجه ضعیف تر است و عمر مفید کمتری دارد.
از طرفی دستگاه های جوش سنتی ساختار ساده تری دارند و در عملیات جوشکاری مداوم و طولانی از اطمینان بیشتری برخوردارند. می توان گفت دستگاه جوش سنتی یک سرمایه گذاری دراز مدت ارزان است، وزن، اندازه و ظاهر مهم نیست. البته انتخاب نوع و مدل ابزار جوشکاری به نوع کار و عملیات کلی جوش شما نیز بستگی دارد.طبق تمام تفاسیر؛. اگر قابل حمل بودن و امکان کار با برق خانگی برای شما مهم است و به دنبال ویژگی ها و عملکردها هستید، اما از نظر مالی به آن نگاه نمی کنید، اینورتر جوشکاری بهترین انتخاب شماست. مشعل های جوشکاری ممکن است بهترین انتخاب برای هر عملیات جوشکاری نباشند، اما پیشرفت قابل توجهی در جوشکاری و صنایع وابسته هستند.
در حال حاضر فناوری IGBT مدرن ترین تکنولوژی در تولید دستگاه های جوش محسوب می شود و اکثر سازندگان لوازم خانگی و برندهای معروف دنیا اینورترهای خود را به آن مجهز کرده اند.
ویژگی های دستگاه جوش معکوس چیست؟
• جوشکاری پیوسته (جوشکاری زنجیره ای) موجود است.
• مناطق جوشکاری و قوس دهی مناسب را ایجاد کنید
• فاقد هرگونه آلاینده ناسالم است
• امکان کنترل جریان در حین جوشکاری با توجه به نیاز کاربر
• راندمان و قدرت بالا، سبک و اندازه کوچک
• امکان جوشکاری با الکترودهای رتیل، قلیایی، سلولزی و انواع سیم و فیلرهای جوشکاری.
راهنمای خرید دستگاه جوش
اگر به دنبال خرید دستگاه جوش معکوس هستید، نکاتی وجود دارد که باید قبل از خرید به آنها توجه کنید.خواه برای مصارف خانگی یا صنعتی باشد، دستگاه های جوش باید برای عملکرد و نیازهای مصرف کننده طراحی شوند.
جوشکاری در واقع اتصال دو فلز غیرمشابه از طریق ذوب آنها به یکدیگر یا از طریق ذوب فلز دیگر با فلز پرکننده و اتصال دو قطعه کار به یکدیگر است. در جوشکاری قوس الکتریکی، قوس الکتریکی که در واقع بین الکترود و فلز قطعه کار ایجاد می شود، باعث ذوب شدن الکترود می شود (الکترود در واقع رابط بین دو قسمت است). روش کار دستگاه جوش این است که در واقع جریان متناوب (AC) با ولتاژ بالا و ظرفیت جریان کم را می پذیرد و سپس آن را به جریان مستقیم (DC) با ولتاژ پایین تبدیل می کند. کاربران نیاز به جوش قوی تری دارند و هر چه دستگاه بیشتر در مناطق صنعتی و کارگاهی استفاده شود، دستگاه می تواند شار بال بیشتری تولید کند. مقدار جوش مورد نیاز ما با ضخامت قطعه ارتباط مستقیم دارد.
.